La butxaca màgica

dimecres, de maig 03, 2006

I CONCURS DE PROGRAMACIÓ UPF




Com? Un concurs de programació? A la Pompeu??!! (poseu especial èmfasi en l'última part)


No, no és cosa de ciència-ficció. Sembla que darrerament algunes persones s'estan posant les piles i això ha comportat que es creessin inciatives com les xerrades sobre les diferents àrees d'investigació o els tallers de Videojocs i Robòtica del trimestre passat. Ara és el torn d'un concurs de programació on haurem de demostrar les nostres habilitats i exprimir fins l'última neurona activa (que no estigui en vaga o de vacances).

Però no ens deixem enganyar, no és pas la universitat en conjunt qui ha despertat, ja que no deixem de ser aquell grapat d'estudiants de carreres tècniques (ah, però hi ha vida més enllà de humanitats i ciències empresarials?) que estem desplaçats de la resta de la UPF. Afortunadament, la motivació d'alguns professors fa que es puguin tirar endavant aquestes activitats complementàries que els estudiants agraïm per sortir una mica de la monotonia de les classes. En aquesta ocasió és l'Omer Giménez qui, exercint la funció d'entrenador, s'ha volcat plenament en aquesta inciativa i dedica un bon grapat d'hores a resoldre dubtes, dissuadir-nos d'usar Java (eh Andreu :OP) o crear una pàgina web que ni tan sols està allotjada als servidors de la universitat, sinó que resideix a l'ordinador que comparteix amb uns amics. Des d'aquí en Drewen i jo t'agraïm l'esforç i les ganes que hi poses.

En poques paraules el concurs, que tindrà llocs a finals de setembre, consisteix en la resolució del major nombre d'un grapat de problemes en un temps determinat. L'objectiu és fer una pre-selecció de 3, 6 o 9 persones (depenent del nivell que demostrem arribat el moment) per a formar equips que faran acte de presència en les semifinals europees que se celebraran a París. Per poder-hi participar hem de realitzar abans de fi de curs almenys 5 dels 10 problemes que ens han estat assignats i que seran validats per un jutge on-line.

Personalment crec que tot plegat pot ser força entretingut i, a més, sempre aprendrem coses noves que mai se sap quan ens salvaran de perdre tota una tarda :O)

1 Comments:

  • No os engañéis: Si se hace un concurso de programación en la UPF es gracias a Wii!!

    By Blogger Quimtuk, at 12:07 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home