La butxaca màgica

dijous, de gener 18, 2007

Desespero en la red

Què ha passat avui? Sembla que la xarxa del msn s'ha tornat a venir avall, tot sembrant el caos més absolut entre milers (o milions?) d'usuaris que en aquells moments parlaven, flirtjeaven o tocaven els nassos a molts d'altres.

De seguida les primeres reaccions d'agobiament i desesperació, seguides per milers de conexions i desconexions, reinicis de router i d'ordinador, etc. fins que la gent comença a comunicar-se mitjançant el nick, dels quals trobem mil i una varietats sobre els mateixos patrons:

-¿Os va el msn?
-¿Alguien me lee?
-Ehhh no me llegan los mensajes
-El msn ha petao (P.D:nótese el nivel cultural de la gente P.D.2: el comentario en cursiva no forma aprte del nick)
-Esto no vaaaaa


I llavors tu, que feia 10min que t'havies assegut davant el teclat, pensant que podries comentar quatre coses abans de marxar a buscar a Morfeu (per què em tens abandonada?) , et trobes amb el panorama de finestretes emergents, nicks surrealistes,... i sense poder desconectar aquests fantàstics 10min després de ser tot el dia fora de casa.

I llavors un segon pensament et ve al cap: si una maleïda caiguda del msn provoca tot aquest embolic i enrenou (que de rebot deu haver colapsat els servidors de gmail, ja que tampoc he pogut enviar un simple correu), què passaria si això es produís a gran escala?

Vivim tots molt confiats de que les coses sempre funcionen. Google, la Wikipedia, sempre seran allà. Sempre? I si arriba un terrible huracà i es carrega els servidors principals? Aguantaríeu un dia sense Google? Aquells qui us heu tornats adictes a Youtube, aquells qui pengeu cada dia una foto al vostre egolog i passeu una hora diària visitant els de la resta de persones, què faríeu si aquests serveis estan 3 dies inactius?

Aquells qui vau aguantar amb mi l'assignatura del Govern d'Internet (en la qual també hi havia un Avi Miquel), de ben segur només recordeu el mateix que jo: hi ha un total de 10 màquines que contenen la llista de totes les IP's del món, 9 de les quals pertanyen a empreses privades i 8 de les quals estan als USA. Com deia el professor... "¿a que mola?" És d'aquelles coses que quan t'hi pares a pensar fan esgarrifar.

Un dia com avui, en el qual heu experimentat breument una petita porció de caos a la xarxa, és bon moment per reflexionar (a mi, personalment, se'm posen els pèls de punta) què passaria si , de cop i volta, un dia ens llevem i ja no hi ha internet, o bé la xarxa de telefonia mòbil deixa de funcionar. Ens hem acostumat tan ràpid a aquestes tecnologies, les hem fet nostres tan de pressa que sembla que sempre hagin estat allà, ens n'hem creat dependència i això no és bo. I us ho diu una amant de les noves tecnologies :OP Jo m'imagino una pel·lícula d'aquestes apocalíptica amb una població histèrica, amb l'única diferència que, en comptes de fugir de monstres, la gent aniria boja amb la mà alçada buscant cobertura... per exemple.


Tot i que, és clar, el rebombori creat no ha a afectat pas a tots els que, afortunats, esteu donant tombs per Azeroth, ignorant què passa en el Món Real TM

3 Comments:

  • doncs si peta el messenger... TOTS AL WOW!!! xDD con su super chat!!

    Almenys es la unica forma de parlar am el edi, l'itachi o el alan xDDDD

    By Anonymous Anònim, at 10:49 a. m.  

  • la solucion es el Skype, es el mejor XD va muy bien y es mejor a la hora de establecer comunicaciones de voz XD ( aunque lo del wow... yo me apunto XD )

    en cuanto puedas disme el dia que kieras/puedas para las bravas y para lo otro, """"" creo """" ( notese que no estoy seguro xD ) que se donde está XD ( restaurantes de pasta wena wena XD )

    y eso, un besote ^^ nus vemos ( como molan los wachinei ( draenei, solo que wachinei mola mas XD ) y los elfos de sangre xD, pero tauren forever! XD )

    By Anonymous Anònim, at 6:25 p. m.  

  • Los Tauren son una cosa monísima, más o menos como los bichitos del mmorpg que me enseñaste ayer ^^


    Ya sabes, cualquier viernes o sábado!

    By Blogger Artha, at 5:42 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home