La butxaca màgica

dimarts, de maig 09, 2006

E3: Conferència de Nintendo


Aquesta tarda a les 18:30 hora peninsular començava, amb tan sols un parell de minuts de retard, la conferència de Nintendo al Kodak Theatre. Feia més d'una hora que no quedava una sola cadira lliure a Hardcore Gamer, on ens hem aplegat un bon nombre de persones davant la TV de 42” per seguir l'esdeveniment en directe a través de la web per subscriptors de GameSpot, contractat per a l'ocasió. Després d'uns primers minuts amb aturades freqüents s'ha optat per baixar la qualitat i així poder seguir àudio i vídeo d'una manera fluïda. Aquí està la crònica:


16:40: Un petit grup de 3 persones ens deixem caure pel local i ens disposem a ajudar a col·locar unes quantes cadires que no tardarien en ser ocupades.

17:15: uns quants membres del ComandoDS apareixen per la porta i ens posem a fer un parell de partides per passar l'estona.

17:40: poc a poc més i més gent va arribant a la botiga i va prenent posicions.

18:00 aprox: La pantalla negra se substitueix per la típica “carta de ajuste” amb el logo de Nintendo; ja queda poc!

18:25: Les barres verticals desapareixen i ràpidament tothom s'asseu expectant esperant l'inici de la conferència.

18:34: Ja comença!!! Sssssssshhhhhhhhh


Amb una bona posada en escena apareix el mestre Miyamoto davant de tothom mentre, amb un comandament de la Wii, dirigeix a una orquestra de personatges en 3D que ens encisa amb una de les famoses melodies de la saga Zelda. Gran començament! A continuació per la pantalla veiem unes breus demostracions de diferents jocs de la nova consola de Nintendo alhora que dues persones fan ús de les característiques del comandament; Miyamoto continua al bell mig de l'escenari.

L'eslógan triat per a aquest E3 és “Playing is Believing”, intentant reflexar la idea que té la companyia sobre el món dels videojocs. Es mostra el vídeo publicitari de la consola en el qual es veuen jocs de carreres, esportius i, com no podia ser d'altra manera, la nova entrega de l'entranyable Mario. Seguidament apareix un joc d'aviació, el Metroid Prime 3, un nou Wario Ware,....i una onada d'aplaudiments inunda el Kodak Theatre (i també HG) quan a la pantalla apareix el Zelda: Twilight Princess.

Reggie, vicepresident de vendes i marketing de Nintendo Amèrica i presentador principal d'aquesta conferència, ironitza sobre la falta de creència en les innovacions de Nintendo i reitera una i altra vegada que el canvi és bo (change is good). Al llarg de l'hora i quart que ha durat la presentació, ha fet considerables mencions als valors que defensen i que no són altres que diversió per a tothom, independentment d'edats, gèneres o experiència “gamer”, per damunt de la tecnologia. Després s'han mostrat tot un seguit de dades com són la data de llançament, a finals d'aquets any, però sense indicar quin serà el seu preu definitiu; això sí, s'ha assegurat que ens divertirem per menys diners (només faltaria haver de pagar 500€ com les altres dues!). Pel que fa al nom de la plataforma, Reggie ha argumentat que cap nom sona bé per primera vegada.

Aquí hi ha hagut el punt d'inflexió en què alguns han hagut de treure els clínex per no embrutar el terra i la resta ens mostràvem ansiosos per poder gaudir de l'experiència que en aquells instants estava tenint la persona que controlava en Link a través d'una versió simplificada d'una dungeon del nou Zelda. Mentre ell ens mostrava les diferents accions que podíem dur a terme: atacar amb l'espasa, usar l'arc, aixecar objectes,... el seu company anava explicant com s'usava el comandament per a cadscuna d'elles.

Una llista amb la majoria dels jocs per a Wii (fins a 27 títols) dels quals s'han vist seqüències de vídeo i que a partir de demà estan disponibles per a tots aquells afortunats que són ara mateix a la fira : Dragon Ball Z Budokai: Tenkaichi 2 , Metroid Prime 3: Corruption, Dragon Quest Swords, Fire Emblem, Zelda: Twilight Princess (que tindrà simultàniament una versió per a GameCube i una per a Wii), Final Fantasy CC, One Piece, Super Mario Galaxy, Disaster: Day of Crisis, Red Steel, , Hyper Sonic (aquí hi hagut crits de “Sega, Sega” :OP), Tony Hawk: Downhill Jam, Excite Truck, Rayman4, Super Swing Golf, Madden 07,....

Passant uns minuts de les 7 de la tarda Reggie ha deixat pas a dos dels encarregats d'Ubisoft a París perquè ens mostressin Red Steel en moviment. Hem pogut veure una física força realista i una diversitat d'escenaris, algunes explosions i bons efectes de llum, tot i que el jugador era una mica dolentot (ara crits de “noooooob”). L'ús del comandament és senzillament genial, desplaçant-nos amb el joystick a la mà esquerra i apuntant/disparant amb el comandament (que per cert, duu corretja per lligar-lo al canell). La demo acaba amb una lluita a espases contra un boss.

I ara li toca el torn a la germana petita, la portàtil DS. El vicepreisdent de la companyia, George Harrison, ha mostrat les dades de venda tant de la consola (16 milions d'unitats) com del Nintendogs (6 milions d'unitats), passant per les de la Nintendo Wi-fi Connection: 1,3milions d'usuaris i més de 40milions de sessions iniciades. També ha parlat de l'èxit dels Brain Trainning a Japó, que s'està repetint als Estats Units i que s'engloba dins del títol “Touch Generations”, així com publicitat de la nova Lite en un vídeo on han aparegut tot un seguit de títols en desenvolupament i que ens han fet pronunciar mil i una exclamacions. Fem-ne un repàs: New Super Mario Bross, Diddy Kong Racing i Yoshi's Island 2 (tornen!), Mario Hoops 3x3 (el vull el vull, bàsquet!), Starfox DS, Pokemon Mysterious Dungeon, Final Fantasy III, Elite Beat Agents (al veure aquest nou Ouendan l'euforia ha esclatat de manera impressionant :O) ), Mario Vs. Donkey Kong, un nou Tony Hawk i, com no podia faltar, Zelda: Phantom Hourglass.

Satoru Iwata irromp a l'escenari i torna a mencionar les intencions que té Nintendo pel que fa a crear jocs per a tots els públics i d'ampliar tant com es pugui l'audiència de les seves consoles. Com a exemple ha mostrat el Wii Sports, que englobarà Golf, Baseball i Tennis,. D'aquest últim s'ha fet una demostració en forma de partidet en el qual han participat el mateix Iwata, formant equip amb en Reggie, i d'altra banda Miyamoto amb l'afortunat guanyador del concurs que s'havia posat en marxa uns dies enrere per tal de ser el primer en jugar-hi. A més, Iwata ha mencionat la consola virtual i ha presentat el sistema Wii 24 Connect, que permetrà la descàrrega de nous continguts posant com a exemple l'Animal Crossing, mantenint la consola en StandBy, consumint una quantitat ridícula d'energia.

Finalment Reggie s'acomiada de la conferència dient altra vegada que l'E3 es basa en emocions, no pas en la tecnologia, i assegura que Nintendo està al peu de canó amb la DS i, properament, amb la Wii.

Aproximadament mitja hora després del fi de la conferència, la pàgina de Nintendo of Japan ha mostrat el que serà el comandament per als jocs que ens descarreguem de la consola virtual; recorda moltíssim al de la SNES.

2 Comments:

  • Oh... les llàgrimes em rodolen per les galtes de l'emoció...

    Que majos aquets de Nintendo... diversió per a tothom, les emocions per davant de la tecnologia... si no haguessin de menjar per a viure, segur que ens regalaven les consoles pels carrers...

    Perque aixó de treure la DS quan ja estaven planejant la Mini-DS (más pequeña, mejor vision, más molona!) no ho van fer per treure pasta mentre desenvolupaven millors tecnologies... només ho van fer perque la gent es divertís abans ^^

    Jocs d'esports? Pero aixó no era per detestables "casuals" amants de la pérfida SONY? (SONY, el DIABLO, la encarnación del mal en la tierra en el mundo de la stecnologias... ah no que ese era Bill Gates). Esperem que Santa Nintendo no s'estigui passant al cantó fosc amb aixó d'obrir-se al public... ara que ens havia fet creure que els seus jocs només eren per la nostra raça superior, els frikis...

    Bueno, molt maca la crònica... però t'ha faltat esmentar alguns punts del dia:

    1)Concurs d'insults cap a sony:
    -Vaya mierda, ya esque no saben que inventarse, el nuevo mando parece un vibrador.
    -Ehh.. psst.. que no, que ahora es un dual shock 3 la mar de corrientito.
    -Estoo...pues... pues no innovan
    -Ejem.. psst... que si, que tiene un nuevo sensor de movimientos...
    -Pueees... pues se han copiado! Eso es algo que el la industria de las tecnologias nadie tiene la desfachatez de hacer! Le van a la profe! Digo a miyamoto!

    2)Ritos vudú per a invocar mala sort per a sony...

    3)L'hora dels càntics:
    -Cara al Sol (Naciente)
    -Moriremos por tí, Wii

    4)L'hora dels planys: "Nadie quiere a Nintendo, nos pegan por la calle, uhm... voy a disfrazarme de picachu"

    Y rercuerda...
    No se trata de ti. Ni de mi.
    SE TRATA DE WII.

    Y JUNTOS, HAREMOS QUE WII LO CAMBIE TODO.

    By Blogger Quimtuk, at 12:21 a. m.  

  • PD: Para los que no me conozcan: No odio a Nintendo. No amo a Sony. Hasta me mola Miyamoto. Es solo por joder. Os quiero a todos:
    :)

    By Blogger Quimtuk, at 12:23 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home