La butxaca màgica

dimecres, de maig 31, 2006

¿Sueñan los cinéfilos con Blade Runner?



"Yo he visto cosas que vosotros jamás creeriais. Atacar naves en llams más allá de Orion. He visto rayos C brillar en la oscuridad cerca de las puertas de Tanhauser. Todos esos momentos se perderán en el tiempo como lágrimas en la lluvia... Es hora de morir."


Quants cops heu sentit aquesta frase, amb el so característic del VHS? Jo moltíssims... anys i panys esperant una edició en DVD de la pel·lícula de Ridley Scott basada en la novel·la de Philip K. Dick (que malauradament no va poder veure finalitzada l'adaptació de la seva obra a la gran pantalla, al morir uns mesos abans de l'estrena) Do Androids Dream of Electric Sheep? Per què ha costat tan editar en format digital tota una obra mestra com aquesta? És, probablement, una de les millors adpatacions d'un llibre a la gran pantalla. Però fem un breu repàs de les seves diferents versions:

El mateix any 1982 es va estrenar la famosa versió imposada per la productora, en la qual s'afegia una veu en off grabada per Harrison Ford i un final feliç. Deu anys més tard es va estrenar el Director's Cut que excloia tant la veu en off com aquell final, però que afegia una petita seqüència que restava emoció al fet de poder discutir sobre si finalment Deckard era o no un replicant (que avui dia encara segueix vigent: Y tú, ¿de quién eres?). El propi Scott no va quedar satisfet ab el resultat per no haver-li pogut dedicar el temps suficient i l'any 2000 va realitzar un Final Cut, que mai va poder veure la llum a causa de certs problemes de drets amb la Warner.


ATENCIÓ: el proper mes de setembre s'editarà, de manera limitada, el Director's Cut. Per si no fos poc el fet de poder gaudir per fi de la qualitat digital, s'ha anunciat que al 2007, per tal de celebrar el 25è aniversari de la pel·lícula, es posarà a la venda una luxosa edició especial anomenada “El Corte Final” que contindrà les tres versions (la pel·lícula originàriament estrenada als cinemes, la versió internacional i el muntatge del director de 1992) i nombrosos continguts extra. (Doble gasto? Crec que no em ve d'uns mesos més i esperaré al pack...).

Encara no és suficient? Doncs aferra't a la cadira, ja que segurament podrem tenir la sort de veure Blade Runner a la gran pantalla! Es prepara una reestrena als cinemes, ideal pels qui volen reviure el moment o aquells qui, com jo, encara no estaven pululant pel món.